Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Liverpool – Leeds (preview)

Liverpool – Leeds (preview)

Πρώτη αγωνιστική της Premier League και η πρωταθλήτρια, Liverpool υποδέχεται στο Anfield την πρωταθλήτρια της Championship, Leeds το Σάββατο στις 19:30 το απόγευμα ώρα Ελλάδος.

Οι Reds κατέκτησαν την περσινή σεζόν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια και ο μοναδικός τους φυσικά στόχους είναι να το κάνουν ξανά, διατηρώντας τα σκήπτρα τους και κάνοντας το repeat.

Οι Πρωταθλητές Αγγλίας ενισχύθηκαν μέχρι στιγμής μόνο με τον Κώστα Τσιμίκα στο μεταγραφικό παζάρι, του οποίου η συμμετοχή στο παιχνίδι της πρεμιέρας είναι αμφίβολη, διότι πρόσφατα νόσησε με κορονοϊό.

Μη σίγουρη είναι η συμμετοχή του αρχηγού, Jordan Henderson ο οποίος απουσιάζει εδώ και δύο μήνες από τους αγωνιστικούς χώρους, ενώ ο Joel Matip θα είναι διαθέσιμος, έχοντας επιστρέψει στην δράση το περασμένο Σάββατο κόντρα στην Blackpool.

Ο Alisson Becker θα υπερασπιστεί την εστία των πρωταθλητών, Joe Gomez και Virgil van Dijk στο κέντρο της άμυνας, Robertson αριστερά και Trent Alexander-Arnold δεξιά.

Για τον χώρο του κέντρου έχουν προβάδισμα οι Fabinho, Gini Wijnaldum και Naby Keita, ενώ η επιθετική τριάδα θα αποτελείται από τους Bobby Firmino, Sadio Mane και Mohamed Salah.

Η νεοφώτιστη Leeds και αντίπαλος των Reds θα στερηθεί τους Berardi και Forshaw, αλλά οι Rodrigo και Koch είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο του, έχοντας επιστρέψει από τις εθνικές τους ομάδες.

Ο Marcelo Bielsa θα πρέπει να επιλέξει αν θα ξεκινήσει με τον Casilla ή με τον Meslier κάτω από τα δοκάρια.

Την περσινή σεζόν η Leeds ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα στην Championship και φέτος θέλει αρχικά να πετύχει τον αρχικό της στόχο, δηλαδή την παραμονή στην κατηγορία και στη συνέχεια να προσπαθήσει για κάτι καλύτερο.

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Michael Oliver.

Στατιστικά στοιχεία:

  • Έξι νίκες και δύο ισοπαλίες μετράει η Liverpool στα 8 τελευταία κόντρα στη Leeds.
  • Οι Reds έχουν έξι νίκες στις επτά τελευταίες τους πρεμιέρες.
  • Στους 59 αγώνες το αήττητο σερί των Reds στο Anfield.
  • Η Leeds είναι αήττητη σε πρεμιέρες με πέντε νίκες και επτά ισοπαλίες.
  • Ο Mo Salah μπορεί να γίνει ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που σκοράρει σε τέσσερις συνεχόμενες πρεμιέρες.
  • Από το 2007 έχει να κερδίσει σε πρεμιέρα Premier League ο πρωταθλητής της Championship.
  • 15 από τα 19 περσινά γκολ του Salah ήρθαν στο Anfield.
Η Liverpool κάνει πρεμιέρα κόντρα στη Leeds.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com